Schuttersfeest Glanerbrug 2023

Schuttersfeest Glanerbrug 2023

Op 9 & 10 September 2023 is ons Schuttersfeest te Glanerbrug!

schuttersfeest glanerbrug 2023

Vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 september 2023 vieren wij, net als afgelopen jaar, ons jaarlijks traditioneel Schuttersfeest Glanerbrug 2023.

Op vrijdag 8 september om 19:00 uur is er het traditioneel vogelschieten voor alle inwoners van Glanerbrug, ben je 18 jaar of ouder dan mag mee schieten voor de verplichtingsvrije titel van Dorpsschutter. Om mee te kunnen schieten vragen wij een bijdrage van € 5,-.

Zaterdag 9 september om 20:00 uur is het feestelijke afscheid van de zittende koning Jan en zijn koningin Els, omdat zij het koningschap zullen overdragen. Het afscheid zal plaatsvinden in het Schuttershoes te Glanerbrug maar niet zonder feestelijke begeleiding. Daarom worden zij op de avond van 9 september van het Schuttersfeest Glanerbrug feestelijk onthaald. Maar tijdens dit feest nemen zij afscheid van het koningschap, net als hun voorgangers. Iedereen is welkom om dit met ons te vieren vanaf 20:00 uur.

Op zondag 10 september vieren wij het Schuttersfeest. Dit spannende spektakel begint om 13:30 uur met het ontvangst van de zusterverenigingen bij ’t Schuttershoes in Glanerbrug. Locatie is de Ekersdijk nummer 164. Vanaf daar zullen om 14:00 uur starten met de folkloristische optocht door Glanerbrug. Dit doen wij samen met onze zusterverenigingen uit de regio én met begeleiding van drumband EVC Enschede. Tijdens deze optocht zullen de zittende koning en koningin worden opgehaald. Bij aanvang van het Schuttersfeest Glanerbrug zullen zij het 1e ceremoniële schot lossen op de (houten) vogel! Daarna zal worden uitgemaakt wie de nieuwe schutterskoning van Glanerbrug zal worden. Iedereen is welkom om het vogelschieten bij te wonen. Uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje.

Tijdens het vogelschieten zal er op een traditioneel houten volgen worden geschoten. Elk onderdeel van de vogel levert punten en een prijs op. De deelnemer welke uiteindelijk het allerlaatste onderdeel van de vogel losschiet heeft de titel “Schutterskoning” verdiend op het Schuttersfeest Glanerbrug 2023!

Mocht je meer informatie willen hebben, zou je willen meekijken wie er de nieuwe koning gaat worden tijdens het Schuttersfeest te Glanerbrug 2023? Weet je niet waar te beginnen? Neem dan contact met ons op via het antwoordformulier op de site.

Graag tot ziens op ons schuttersfeest!